Home ACTUALITATE Magazinele din Europa rationalizeaza salata, restaurantele cu specific italian se inchid din lipsa de ulei

Magazinele din Europa rationalizeaza salata, restaurantele cu specific italian se inchid din lipsa de ulei

0
14

Meniul zilnic va trebui sa tina cont în perioada urmatoare si de faptul ca unele produse s-ar putea sa dispara de pe rafturi. Este vorba despre salata, dovlecei si ulei de masline, iar cauza sunt Evolutiile meteo nefavorabile din Spania si Italia, anunta Bloomberg. Reprezentantii International Olive Council au informat ca pretul uleiului de masline extravirgin în Italia a crescut cu aproape o treime din octombrie si pâna în prezent ajungând la 5,75 euro per kilogram, în timp ce în Spania preturile au crescut cu aproximativ 10%. Motivul este vremea nefavorabila din Spania si Italia, cei mai mari producatori mondiali de ulei de masline. Jamie Oliver a fost nevoit sa închida sase restaurante Aceasta situatie se resimte cel mai acut în Marea Britanie. Din cauza deprecierii lire sterline în urma Brexitului, pretul uleiului de masline este la cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani. Celebrul chef Jamie Oliver a fost nevoit sa închida sase restaurante cu specific italian din Marea Britanie, dupa ce costurile sale au crescut în urma deprecierea lirei. „Uleiul de masline este scump si f
Sâmbătă, 11 Februarie 2017, 21:40

SURSA: Ultimele stiri online din Actualitate adaugate pe www.stiri.com.ro

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In ACTUALITATE
Comments are closed.