Home ACTUALITATE Studiu: 78% din bulionul din Romania trebuie retrase de la comercializare

Studiu: 78% din bulionul din Romania trebuie retrase de la comercializare

0
13

Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat, în ultima decada a lunii ianuarie, 71 sortimente de tomate în conserva (bulion, pasta de tomate, rosii pasate, tomate decojite, rosii taiate cuburi) comercializate în cadrul marilor structuri comerciale de tip hipermarket.  “Bulionul si pasta de tomate sunt produse obtinute prin zdrobirea si strecurarea tomatelor, la care se poate adauga sare sau zahar, urmate de concentrarea prin fierbere a sucului obtinut, pâna la consistenta de bulion sau pasta”, conform Ordinului nr. 362/2002 emis de Ministerul Agriculturii. La fabricarea bulionului si a pastei de tomate nu este permisa adaugarea colorantilor, substantelor conservante si a substantelor de îngrosare (amidon, gume etc.). De asemenea, este interzisa înscrierea pe eticheta a mentiunii "natural".  Adaosul de sare si/sau de zahar, dupa caz, trebuie înscris sub forma procentuala, în mod vizibil, în acelasi câmp vizual cu denumirea sub care se vinde produsul. Tomatele si produsele din tomate au o valoare energetica modesta (sub 100 kcal/100 g produs), fiind deci produse dietetice. Princi
Joi, 09 Februarie 2017, 09:55

SURSA: Ultimele stiri online din Actualitate adaugate pe www.stiri.com.ro

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In ACTUALITATE
Comments are closed.